VI VED, DU HAR DET I DIG!

De danske hospitaler er hver dag dybt afhængige af donorblod for at kunne behandle patienter. Skal du være med til at sikre den nødvendige blodforsyning og dermed redde liv? Vi ved, du har det i dig! Gør du?

TILMELD DIG NU

DET TAGER IKKE LÆNGERE

TID END AT RINGE TIL DIN

MOR, OG DET ER KUN 4

GANGE OM ÅRET

HVORFOR?

I Danmark bliver hver en dråbe af vores donorblod anvendt til patient-behandling. Selvom du giver lidt af dit sunde blod et par gange om året, så regenererer din krop det hele igen. Og som tak for hjælpen får du en følelse af overskud. Hvem har ikke brug for det?

LÆS MERE

1. 

Ved en blodtapning tappes 450 ml. blod. Det betyder at ved blot 1 blodtapning, bidrager du til at redde hele 3 menneskeliv.

2. 

Der er hvert år brug for 25.000 nye blod-donorer til at erstatte dem, der springer fra, bliver erklæret uegnet eller andet.

3. 

Det tager ikke lang tid. Et lille prik i armen, 5-10 minutter på langs, lidt at drikke og du har givet blod.

RED LIV PÅ ET ÅR

At være bloddonorer kræver egentligt ikke så meget, som mange tror. Som donorer kan du på blot et år være med til at redde hele 12 liv!

HVAD BRUGER VI DIT BLOD TIL?

Det kan være spændende at vide, hvad der mere præcist sker med blodet, når man som donor har til tapning. Det tappede blod afleveres til blodbankerne, som står for den efterfølgende behandling

LÆS MERE OM BLODBEHANDLING

BLIV BLODDONOR

#jegerbloddonor


DONÉR OG VIND!

#jegerbloddonor

Bliv bloddonor og deltag i konkurrencen om en rejse. Skynd dig ned til din nærmeste blodbus, bidrag med en blodtapning og del dit donor-øjeblik med hashtagget #jegerbloddonor på Instagram.

LÆS MERE OM KONKURRENCEN

BLODDONOR.DK